SUNGUROĞLU İLKOKULU TARİHÇESİ

Sunguroğlu İlkokulu'nun adı ilçemizi kuran Selçuklu beyi Sungur Beyden almaktadır. Okulumuz Cumhuriyet döneminde hizmete girmiş ve ilk olarak İsmet Paşa İlkokulu daha sonra ise ilkokul olarak okulumuz hizmet vermeye başlamıştır.

Sunguroğlu İlköğretim Okulunun yapılışı kesin olarak bilinmemekle beraber eski okul şimdiki Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu´nun yerinde ahşap ,kerpiçten yapılmış, iki katlı beş dershaneden oluşmuştur. 1929 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Şimdiki binanın yapımı ise 1946 yılında temel atılmış, 1948 yılında tamamlanarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Binamız 1968 yılına kadar ilkokul ve ilköğretim müdürlüğü binası olarak hizmet vermiştir. 1968 yılında dönemin ilköğretim müdürü İhsan Berk tarafından Sunguroğlu ilkokulu müdürlüğü ile ilköğretim müdürlüklerinin binaları ayrılmıştır. Bu iki kurum Aynı çatı altında uzun yıllar beraber çalıştıktan sonra ilköğretim Müdürlüğü özel idare binasına taşınarak , Sunguroğlu İlkokulu müstakil müdürlük olarak hizmet vermiştir.

1980 yılında bodrum katı dershaneye çevrilmiş tuvaletler dışarıya alınmıştır. Böylece okulun dershane sayısı 14'e yükselmiştir. 1988 yılında sağlık nedenleriyle bodrum katı eğitime kapatılmıştır. Sunguroğlu İlköğretim okulu sobalı olarak inşa edilmesine rağmen 1993 yılında Okul Koruma Derneği ve Belediye nin katkılarıyla kalorifere geçilmiştir. 1995 yılında Sungurlu Belediyesinin katkılarıyla ön bahçe asfalt yapılmıştır.2007 Yılında okul doğalgaza çevrilmiş, ısıtma bu şekilde sağlanmıştır.2010 Yılında dışarıda olan tuvaletler içeriye alınmıştır.

Okul kurulduktan sonra devamlı ikili eğitim yapmış, 2009/2010 Eğitim ve Öğretim Yılında ise 4 sınıfı Sungurlu Lisesi ek binasının tahsisiyle normal eğitime geçmiştir. 2010/2011 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren kendi binasında normal eğitim vermeye devam etmektedir.

Okulumuzda 14/10/1993 tarihinde anasınıfı açılmış ve böylece ilçemizde ilk anasınıfı hizmet vermeye başlamıştır.

2012/2013 Eğitim-Öğretim Yılında ilkokula çevrilmiş olup şu an okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 memur, 2 anasınıfı öğretmeni, 13 sınıf öğretmeni, 1 İngilizce öğretmeni, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 hizmetli odası, 1 çay ocağı, 1 kantin, 1 arşiv, 1 kütüphane, 1 öğretmenler odası, 1 anasınıfı, 12 adet derslik, 1 konferans salonu, 1 mescit, 3 depo ve 2 tuvalet bulunmaktadır.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 26.05.2021 00:25 - Görüntülenme: 1064